Glutenvrije minestronesoep

Deze lekkere Italiaanse soep is erg goed gevuld en ook nog eens glutenvrij door de glutenvrije pasta. Normaal is minestronesoep niet glutenvrij, want soms zit er ook meel door en er zit zo goed als altijd pasta in. Deze soep heeft dat allemaal niet en de pasta is eenvoudig vervangen door glutenvrije pasta. Eet iedereen waar je voor kookt gewoon gluten, en wil je dus gewone minestronesoep maken? Gebruik dan gewoon normale pasta.

Dit recept is vegetarisch, voor toch een stukje vlees in de soep zou je ham of rundvlees soepballetjes kunnen toevoegen. Ik hou meer van het originele Italiaanse recept zonder vlees. Als je let op een vegan bouillonblokje en pasta zonder ei, dan is deze soep eenvoudig ook veganistisch te maken. Deze soep is dus ideaal om aan te passen aan ieders dieetwensen.

Deze soep is echt een hele maaltijd. Je kan er nog een glutenvrij stokbroodje bij doen, maar dat is niet echt nodig. Zo goed gevuld is hij!

Naam Minestronesoep, glutenvrij
Moeilijkheid Medium
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale bereidingsduur maximaal 40 minuten
Vegetarisch Ja

Ingrediënten glutenvrije minestronesoep

Dit is ongeveer 1,5 liter soep, goed voor 4 personen.

  • een grote wortel
  • 10 champignonnetjes
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • stengel bleekselderij
  • 100 gram sperziebonen
  • 800 gram gehakte tomaten uit blik
  • 50 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 50 gram glutenvrijepasta, kleine schelpjes passen er goed bij.
  • Klein blikje linzen
  • 5 saffraandraadjes
  • 1 eetlepel suiker
  • zout en gemalen peper naar smaak
  • enkele takjes peterselie
  • enkele blaadjes basilicum
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillonblokje of je eigen groentebouillon, glutenvrij
  • Klein scheutje olijfolie

Bereiding van minestronesoep

  1. Snij alle groentes in kleine stukjes, snij de bleekselderij in plakjes
  2. Snij de peterselie en basilicum in kleine stukjes
  3. Kook een klein beetje water en doe de saffraandraadjes daarin
  4. Bak alle gesneden groenten in een pan met dikke bodem in een beetje olijfolie
  5. Voeg 700 ml water toe en het bouillonblokje
  6. Laat dit 10 minuten koken
  7. Voeg de tomaten en de saffraandraadjes + het water waar ze in liggen toe
  8. Voeg de bonen, linzen en tuinerwten toe
  9. Laat nog 5 minuten koken, roer zo nu en dan
  10. Voeg de glutenvrije pasta toe, hoe lang dit moet koken ligt aan het type pasta. Gebruik de tijd die op de verpakking staat.
  11. Voeg de suiker, peper en zout toe
  12. Serveer de soep met een dot peterselie en basilicum er bovenop
  13. Voilà! Heerlijke glutenvrije minestronesoep!