Bruine bonensoep is een heerlijke volle maaltijdsoep. Bruine bonen zijn heel gezond en hebben veel vezels. Deze soep is een echte Hollandse gezonde maaltijdsoep. De stukjes rookworst maken het helemaal af.
Naam | Bruine bonensoep |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale bereidingsduur | 50 minuten |
Vegetarisch | Mogelijk (door geen worst toe te voegen) |
Ingrediënten voor bruine bonensoep
Dit is voor net iets meer dan een liter soep.
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Bruine bonen (uit blik) | ongeveer 850 gram |
Prei | één |
Winterpeen | ongeveer 150 gram |
Knolselderij | een halve |
Kruimige aardappelen | ongeveer 150 gram |
Rookworst | één |
Peper | een beetje |
Zout | een beetje |
Bouillonblokje (runder of groente) | genoeg voor 1 liter |
Maggi | naar smaak |
Bereiding
- Snij de wortel, selderij, aardappels en rookworst in kleine stukjes. Vooral de aardappel moet fijn gesneden zijn.
- Kook de wortel, aardappel en selderij in ongeveer een halve liter water
- Voeg de bonen met vocht en al bij de pan kokend water
- Voeg de plakjes worst toe aan de pan
- Voeg het bouillonblokje toe
- Blijf goed roeren
- Wacht tot de stukjes aardappel zo goed als helemaal opgelost zijn
- Voeg een beter peper en zout of maggi naar smaak toe
- Voilà! Bruine bonensoep!