kikkererwtensoep

Marokkaanse soep is een soep volgens oud Marokaans recept. Het is vegetarisch en bevat onder andere kikkererwten, tomaat, kruiden en verschillende groentes.

Deze soep vult goed en is boordevol plantaardige eiwitten. Het is dan ook een lekkere maaltijdsoep, je kan het serveren met een stukje brood of een heerlijke salade.

Naam Marokkaanse soep
Moeilijkheid Medium
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 50 minuten
Vegetarisch Ja

Ingrediënten voor Marokkaanse kikkererwtensoep

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Kikkererwten ongeveer 600 gram
Tomaatblokjes uit blik blikje van 375 gram
Ui één
Bleekselderij twee stengels
Gemberwortel stukje van 1 cm
Knoflook één
Kurkuma één theelepel
Gemalen komijn één theelepel
Gemalen koriander één theelepel
Paprikapoeder halve theelepel
Bloem 2 eetlepels
Groentebouillonblokjes 2 stuks
Olijfolie 2 eetlepels

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes
  2. Rasp de gemberwortel
  3. Bak dit alles aan in een soeppan met een beetje olijfolie
  4. Doe de specerijen en bloem erbij en bak kort door
  5. Doe 500 ml water bij het mengsel
  6. Voeg de tomatenblokjes en bouillionblokjes toe
  7. Breng het water aan de kook
  8. Voeg na 10 minuten koken de kikkererwten toe
  9. Laat dit nog eens 10 minuten doorkoken
  10. Voilà! Marokkaanse soep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: | Bruine bonensoep