Marokkaanse soep is een soep volgens oud Marokaans recept. Het is vegetarisch en bevat onder andere kikkererwten, tomaat, kruiden en verschillende groentes.
Deze soep vult goed en is boordevol plantaardige eiwitten. Het is dan ook een lekkere maaltijdsoep, je kan het serveren met een stukje brood of een heerlijke salade.
Naam | Marokkaanse soep |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 50 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Ingrediënten voor Marokkaanse kikkererwtensoep
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Kikkererwten | ongeveer 600 gram |
Tomaatblokjes uit blik | blikje van 375 gram |
Ui | één |
Bleekselderij | twee stengels |
Gemberwortel | stukje van 1 cm |
Knoflook | één |
Kurkuma | één theelepel |
Gemalen komijn | één theelepel |
Gemalen koriander | één theelepel |
Paprikapoeder | halve theelepel |
Bloem | 2 eetlepels |
Groentebouillonblokjes | 2 stuks |
Olijfolie | 2 eetlepels |
Bereiding
- Snij de ui, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes
- Rasp de gemberwortel
- Bak dit alles aan in een soeppan met een beetje olijfolie
- Doe de specerijen en bloem erbij en bak kort door
- Doe 500 ml water bij het mengsel
- Voeg de tomatenblokjes en bouillionblokjes toe
- Breng het water aan de kook
- Voeg na 10 minuten koken de kikkererwten toe
- Laat dit nog eens 10 minuten doorkoken
- Voilà! Marokkaanse soep!