Een heerlijke warme soep gemaakt van komkommer. Zoiets maak je niet vaak! Het is een heerlijke lichte soep en fijn voor in de zomer. Naast komkommer gebruik je ook ui, tomaten, peterselie en een beetje bloem.
Naam | Komkommersoep |
Moeilijkheid | Heel eenvoudig |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 45 minuten |
Vegetarisch | Indien bouillonblokje vegetarisch is wel. |
Ingrediënten komkommersoep
Genoeg voor ongeveer 1 à 1,5 liter soep
1 komkommer
1/4 kg tomaten
1 kleine ui
peterselie
30 g bloem
30 g boter
een weinig citroensap
1 runderbouillonblokje
1 liter water
peper en zout naar smaak
Bereiding
- Alle groentes snijden in stukjes van ongeveer 2 cm
- Boter verhitten in een pan met dikke bodem en de groentes opbakken
- Het water en het bouillonblokje toevoegen
- Alles aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken
- Voor het opdienen het sap van de citroen toevoegen
- De peterselie fijnhakken en over de soep strooien bij het opdienen
- Voilà! Komkommersoep!