pittige-bloemkoolsoep

Pittige bloemkoolsoep is een goed gevulde, pittige soep. Je kan hem eten als maaltijdsoep, of als voorgerecht voor een lichte maaltijd.

.
Naam Pittige bloemkoolsoep
Moeilijkheid makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 50 minuten
Vegetarisch Nee, maar door geen kip toe te voegen wel

Ingrediënten voor pittige bloemkoolsoep

Genoeg voor ongeveer een liter soep.

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Wortel ongeveer 50 gram
Bloemkool ongeveer 350 gram
Ui 1 kleine ui / 50 gram
Olijfolie 2 eetlepels
Gemalen korianderzaad (ketoembar) 1 volle theelepel
Cayennepeper (poeder) 1 volle theelepel
Gemalen komijnzaad (djinten) 1 volle theelepel
Gemalen kurkuma (geelwortel / koenjit) een halve theelepel
Tomatenpuree ongeveer 30 gram
Kippenbouillon genoeg voor 1 liter soep
Kippenpoot zonder vel ongeveer 250 gram
.

Stap-voor-stap recept voor pittige bloemkoolsoep

  1. Was alle groenten en snij ze in stukjes
  2. Bak de wortel en de ui met een beetje olijfolie in een gewone pan
  3. Strooi alle kruiden over de wortel en ui
  4. Meng de tomatenpurree door het mengsel heen
  5. Giet de bouillion bij de pan in
  6. Voeg de kip toe
  7. Haal de kippenpoot er na 15 minuten weer uit
  8. Voeg de bloemkoolroosjes toe
  9. Snij de kip in kleine stukjes en voeg ze weer toe aan de soep
  10. Laat nog ongeveer 10 tot 15 minuten doorkoken
  11. Voilà! Pittige bloemkoolsoep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Wortelsoep | Boerengroentesoep