puntpaprikasoep

Dit soeprecept is belachelijk gemakkelijk. Het is een simpele soep met weinig ingrediënten en een korte bereidingstijd, maar toch een heerlijk resultaat. Het is wat zoet van smaak waardoor kinderen het ook lekker vinden terwijl ze toch een enorme dosis groente binnen krijgen. Het bevat ook veel vezels doordat de soep niet gezeefd is. Met de blender worden de zoete oranje puntpaprika’s klein gemaakt zodat er geen grote stukjes meer in zitten.

Zelf eet ik deze soep vaak als lunchsoepje met een stukje brood erbij. Ik haal puntpaprika’s altijd bij de groenteboer op de hoek. Lekker makkelijk en lokaal! Je kan in deze soep ook rode puntpaprika’s of zelfs gewone rode paprika’s toevoegen.

Naam Puntpaprika soep
Moeilijkheid Heel simpel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 30 minuten
Vegetarisch Ja

Je hebt een blender of staafmixer nodig voor deze soep. Ik gebruik zelf voor deze paprikasoep een blender en versnipper de paprika’s rauw.

Ingrediënten zoete puntpaprikasoep

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Oranje puntpaprika’s ongeveer 800 gram
Chilipoeder naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Geraspte kaas handjevol
Suiker een halve eetlepel

Bereiding van de paprikasoep

  1. Snij de oranje puntpaprika’s in grove stroken en haal de zaadjes er uit
  2. Gooi de paprika in een blender met 1 kop water (ongeveer 250 ml)
  3. Blend de paprika tot hele kleine stukjes
  4. Giet de paprika in een pan
  5. Voeg wat water toe als het te dik is
  6. Kook dit ongeveer 20 minuten op hoog vuur onder constant roeren
  7. Voeg de suiker toe
  8. Voeg zout, peper en chilipoeder toe
  9. Roer goed door en zet het vuur uit
  10. Serveer in kommen en strooi een laag kaas over de soep
  11. Voilà! Puntpaprikasoep!

Dit is een soep die zowel geschikt is als maaltijdsoep met stokbrood, of als vegetarisch voorafje.


Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Komkommersoep | Colombiaanse ajiaco