wortelsoep-recept
Wortelsoep is een heerlijke volle soep die gemaakt wordt met zeer weinig ingrediënten. Lekker makkelijk! Je hebt wel een blender nodig om deze soep tot een succes te maken. Wortelsoep bevat heel veel groente en is vegetarisch.

Naam Wortelsoep
Moeilijkheid Makkelijk (als je een blender hebt!)
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 55 minuten
Vegetarisch Ja

Ingrediënten voor wortelsoep

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor iets meer dan 1 liter wortelsoep. Je hebt ook een blender of staafmixer nodig.

Ingrediënten
Hoeveelheid voor 1 liter soep
Bospeen ongeveer 500 gram
Rode ui 4 stuks
Knoflook één teentje
Geraspte Parmezaanse kaas 60 gram
Olie of boter Beetje, ongeveer 30 gram.
Peper Naar smaak
Zout Naar smaak
 Optioneel: crème fraîche  1 schepje per soepkom

Bereiding van wortelsoep

  1. Snij de wortel en de ui in hele kleine stukjes
  2. Snij de knoflook in kleine stukjes
  3. Doe de olie of boter in een soeppan en bak hierin de wortel en ui
  4. Als de ui glazig is, voeg 750 ml water toe.
  5. Blijf roeren en breng het water aan de kook
  6. Na 20 minuten koken zet je het vuur uit en giet je de soep in de kan van een blender
  7. Vermaal de soep tot een gladde massa in de blender
  8. Giet de soep terug in de pan en breng weer aan de kook
  9. Voeg peper en zout toe naar smaak
  10. Voeg water toe om de juiste vloeibaarheid van de soep te krijgen
  11. Strooi de geraspte kaas over de soep nadat je het in kommetjes hebt geschept.
  12. Voilà! Wortelsoep!

Je kan nadat je de kaas over de soep hebt gedaan ook nog een beetje crème fraîche en wat blaadjes peterselie toevoegen om het er extra lekker uit te laten zien.


Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Pompoensoep | Pittige bloemkoolsoep