boerenkippensoep

Deze kippensoep bevat veel grove stukken groente, prei en ui, en is een heerlijke volle maaltijdsoep.

Naam Boerenkippensoep met prei
Moeilijkheid Makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 55 minuten
Vegetarisch Nee, maar deze soep is ook lekker zonder kip

Ingrediënten voor boerenkippensoep

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Kippenvlees ongeveer 250 gram
Prei ongeveer 700 gram
Ui één grote
Aardappelen ongeveer 300 gram
Tijm één eetlepel
Grove mosterd één eetlepel
Slagroom 125 ml
Kippenbouillion één blokje
Boter 30 gram

Bereiding

  1. Snij de kip, aardappel, prei en ui in kleine stukjes
  2. Bak de stukjes kip en ui in de boter in een koekenpan
  3. Breng 800 ml water aan de kook in de soeppan en kook de stukjes aardappel daarin
  4. Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en voeg het bouillonblokje toe
  5. Voeg de prei toe aan de soep
  6. Voeg de mosterd en tijm toe
  7. Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken
  8. Voeg de kip en ui toe
  9. Laat nog zo’n 10 minuten heel zachtjes doorkoken
  10. Voeg de slagroom toe, en voeg peper en zout toe naar smaak
  11. Voilà! Boerenkippensoep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Simpele kippensoep |