Een heerlijke zelfgemaakte kippensoep volgens simpel recept. Deze soep bevat weinig ingrediënten maar is wel absoluut fantastisch qua smaak! Ik maak deze soep altijd graag als voorgerecht of als lekker lunchsoepje.
Naam | Simpele kippensoep |
Moeilijkheid | Makkelijk |
Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Kooktijd | 40 (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | ongeveer 50 minuten |
Vegetarisch | Nee |
Ingrediënten voor 1 liter soep
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Kip (hele kip of delen met botten) | ongeveer 700 gram |
Ui | ongeveer 1 á 2 uitjes |
Wortelen | 2 winterpenen |
Bleekselderij | twee stengels |
Peper | naar smaak |
Zout | naar smaak |
Bereiding van simpele kippensoep
- Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg hier de kip aan toe
- Snij de ui, wortel en bleekselderij in stukken
- Voeg de groentes toe aan de kip en laat dit koken zonder deksel
- Laat op een laag vuur doorkoken totdat het vlees van de botten af komt
- Giet de vloeistof door een zeef en scheid het kippenvlees van de botten
- Voeg de groentes en het kippenvlees weer toe aan de bouillon
- Verwarm de soep en laat wat water verdampen wanneer de soep wat te flauw van smaak is
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Voilà! Simpele kippensoep!
Tip: Voor wat extra substantie kan ook vermicelli worden toegevoegd aan deze soep.