Een bijzonder lekkere soep met pastinaak, prei, ui, snijbiet en witte bonen. Door de bonen ook een echte maaltijdsoep.
Naam | Snijbiet-Pastinaaksoep |
Moeilijkheid | Makkelijk |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 45 minuten |
Vegetarisch | Ja, indien je groentebouillonblokjes gebruikt |
Ingrediënten
Dit is voldoende voor ongeveer 1,5 liter soep.
- 1 bos snijbiet (dat is het blad)
- 1 prei
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 2 bouillonblokjes (groente)
- 1 blik witte bonen (200 – 300 gram)
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding van Snijbiet-Pastinaaksoep
- Snij de prei in ringen
- Snipper de knoflook en de ui
- Schil de pastinaak en snij hem in blokjes
- Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem
- Bak hierin de groentes, behalve de snijbiet, kort op
- Voeg 1 liter water, zout en bouillonblokjes toe
- Voeg het laurierblad toe
- Breng het aan de kook en voeg de witte bonen toe
- Laat het 20 minuten pruttelen
- Verwijder het laurierblad
- Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer, het is niet erg als het niet helemaal glad wordt. Wat stukjes er in is ook lekker en geeft wat meer bite
- Snij de snijbiet in grove stukken en voeg het toe aan de soep
- Laat het nog 3 minuten koken
- Breng op smaak met peper en zout
- Voilá! Snijbiet-Pastinaaksoep.