Hier vind je enkele tips voor het maken van heerlijke soepen

  • Wanneer je wat meer bouillon maakt, kan je dit invriezen voor een volgende keer
  • Hoe langer je een bouillon laat trekken, hoe lekkerder hij wordt
  • Op de markt kan je hele verse en bijzondere groenten en kruiden kopen voor weinig geld
  • Zelf soep maken is helemaal niet moeilijk, maar je moet nooit weglopen bij de soep. Blijf dus opletten, roeren en pas eventueel de hoeveelheid water of de temperatuur aan
  • Een pan met een dikke bodem werkt het beste. Hier kan je eerst bijvoorbeeld de ui in opbakken, waarna je vervolgens water toevoegt om de soep te maken
  • Soep bevat vaak veel groentes en vult goed, waardoor het perfect past in een caloriearm dieet om af te vallen
  • Soep met vlees of vis blijft maximaal 2 dagen goed in de koelkast, soep met alleen groenten iets langer.
  • Alle soorten soep kan je eenvoudig invriezen!
  • Als je alleen bouillon hebt gegeten van een bouillonblokje zou je echt eens zelf getrokken bouillon moeten proberen. Een wereld van verschil! Als je minder tijd hebt kan je ook gaan voor een pot bouillon of fond.

Soep uit blik of pak is ook erg lekker, maar niets is lekkerder dan eigengemaakte verse soep. Daar komen ook geen e-nummers aan te pas! Meer weten over e-nummers? Kijk eens op www.e-nummers.info. Geen bang-maak-website maar een site met duidelijke informatie zodat je zelf kan kiezen.


Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Contact | Soep feitjes