Dit recept voor een traditionele Chileense vissoep is echt heerlijk. Het is ook niet moeilijk te maken omdat er gebruik wordt gemaakt van simpele ingrediënten en visbouillon. Het wordt op smaak gebracht met lekkere kruiden en knoflook en bevat verder aardappel en wortel.
Deze soep is geschikt als complete maaltijdsoep.
Naam | Chileense vissoep |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 25 minuten |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale bereidingsduur | 55 minuten |
Vegetarisch | Nee |
Ingrediënten van de Chileense vissoep
Voor 4 personen:
- 250 gram kabeljauwfilet
- 750 gram aardappels
- een grote winterpeen
- twee tenen knoflook
- 4 el citroensap
- 2 uien
- 250 ml droge witte wijn
- beetje olijfolie of zonnebloemolie
- 20 gram peterselie blad
- korianderblaadjes ter decoratie
- 750 ml visbouillon (of water)
- peper en zout naar smaak
Benodigd materiaal: Soeppan met deksel, snijplank en mes.
Bereiding van de vissoep
- Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes
- Schil de winterpeen en snij hem in dunne plakjes
- Snij de uien in ringen
- Pers de teentjes knoflook uit of snij ze fijn
- Snij de korianderblaadjes en de peterselieblaadjes fijn
- Snij de kabeljauw in 4 moten
- Doe wat olie op de bodem van een grote pan met platte bodem
- Leg de kabeljauw op de bodem en besprenkel de vis met peper, zout en citroensap.
- Bak de vis kort op
- Voeg alle andere ingrediënten in één keer toe behalve de gesneden koriander
- Breng aan de kook en laat het 30 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan
- Serveer de soep in kommen en decoreer met de fijngesneden koriander
- Voilà! Chileense vissoep!