Dit is een heerlijke vegetarische soep met wortel, kurkuma en gember. Het ziet er heel mooi donkergeel uit en is heerlijk met een schep kokosroom of crème fraîche. Deze soep is vegetarisch en kan eventueel ook heel gemakkelijk veganistisch gemaakt worden. Dit kan nog op tafel, bij het toevoegen van de kokosroom of crème fraîche, zodat je gemakkelijk voor ieder apart een lekkere soep kan neerzetten welke past bij hun dieet.
Let er wel op dat je niet teveel kurkuma toevoegt, dit heeft namelijk een bittere smaak. Het vet in de kokosolie of in de kokosroom/crème fraîche gaat deze bittere smaak ook tegen.
Naam | Kurkuma-wortelsoep |
Moeilijkheid | Heel eenvoudig |
Voorbereidingstijd | 15 minuten (ingrediënten snijden) |
Kooktijd | 30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 45 minuten |
Vegetarisch | Ja, indien kokosroom wordt gebruikt ook vegan |
Ingrediënten kurkuma-wortelsoep
Genoeg voor ongeveer 2 liter soep, ongeveer 4 flinke kommen.
- 700 gr wortels, stukjes van 2 cm lengte
- 1 rode ui
- 2 gesnipperde knoflooktenen
- ongeveer 50 gram verse gember, fijngesneden
- 20 gram kurkuma poeder
- kwart tl kaneelpoeder
- snufje cayennepeper
- 200 ml kokosolie
- 1 liter water
- zout en zwarte peper
- Eventueel platte peterselie voor de garnering
- Eventueel kokosroom of crème fraîche
Een blender of staafmixer is nodig.
Bereiding wortel-kurkumasoep
- Doe de kokosolie in een grote soeppan en smelt het
- Fruit de ui in de olie
- Voeg de verse knoflook en verse gember toe en laat even opbakken
- Voeg de kurkuma, het kaneelpoeder, de cayennepeper en het zout toe
- Roer goed door en voeg de wortels en het water toe.
- Roeren en laten pruttelen voor 20 minuten.
- Als de wortels gaar zijn pureer je het geheel met de staafmixer of in de blender.
- Serveer de soep in kommen, voeg er een schep kokosroom of creme fraiche bij en garneer met de peterselie
- Voilà! Wortel-kurkumasoep!