Zelf bouillon maken om te gebruiken in andere soepen? Hier vind de recepten waardoor je nooit meer bouillonblokjes hoeft te kopen. Het voordeel van zelf bouillon maken is dat het echt heerlijk smaakt, het maakt echt een groot verschil ten opzichte van bouillonblokjes. Verder weet je bij zelfgemaakte bouillon precies wat er in zit, en dat zijn in ieder geval geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers!

Ook kan je hier lezen hoe je de bekende lichte soepen maakt, zoals mosterdsoep.

Bouillons recepten

Rundvleesbouillon
Deze bouillon bestaat wordt getrokken uit vlees, verschillende groenten en kruiden. Het dient als basis voor allerlei andere vlees- of groentesoepen, maar kan ook zo gedronken worden.

vleesbouillon

Kippenbouillon
Deze bouillon is een heerlijke bouillon gemaakt van kippenvlees, uien en knoflook. Heerlijk om direct te drinken, maar ook geweldig als basis voor een heerlijke kippensoep!

kippenbouillon

Lichte soepen recepten

Mosterdsoep
Deze lekkere klassieker is makkelijk te maken en een héérlijk voorafje of lunchsoepje.

mosterdsoep

Simpele kippensoep
Een heerlijke zelfgemaakte kippensoep volgens simpel recept. Deze soep bevat weinig ingrediënten maar is wel absoluut fantastisch qua smaak!

simpele-kippensoep

 


Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Tomatensoepen | Groentesoepen