Mosterdsoep is een bekende en geliefde soep die vooral als voorgerecht wordt geserveerd. Als Groninger ben ik natuurlijk extra trots op de Groningse mosterd, maar je kan ook andere soorten mosterd gebruiken voor deze soep. Dit recept gebruikt de Franse Dyon mosterd.
Naam |
Mosterdsoep |
Moeilijkheid |
Makkelijk |
Voorbereidingstijd |
10 minuten |
Kooktijd |
15 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur |
25 minuten |
Vegetarisch |
Ja |
Ingrediënten voor zelfgemaakte mosterdsoep
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Prei |
één grote prei |
Sjalotje |
één |
Boter |
50 gram |
Bloem |
2 eetlepels |
Kippenbouillon |
1,5 blokje (genoeg voor 1 liter) |
Droge witte wijn |
100 ml |
Slagroom |
100 ml |
Dyon mosterd |
2 eetlepels |
Peper |
naar smaak |
Suiker |
naar smaak |
Peterselie |
twee takjes |
Bereiding van mosterdsoep
- Snij de prei en het sjalotje
- Bak deze in de boter in de pan die je ook gaan gebruiken voor de soep
- Voeg de bloem en 300 ml water toe. Niet ineens alle water toevoegen, maar voorzichtig roerend scheutje voor scheutje
- Voeg de bouillonblokjes en nog eens 400 ml water toe en breng aan de kook.
- Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken
- Voeg de slagroom, wijn en de mosterd toe
- Laat de soep niet meer koken, maar voeg peper, zout en suiker toe naar smaak
- Knip stukjes peterselie over de soep voor een mooi effect
- Voilà! Mosterdsoep!
Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Vleesbouillon |