boerengroentesoep

Boerengroentesoep is een soep volgens oud Hollands recept. Ook nu wordt het nog veel gemaakt aan de hand van recepten die van moeder op dochter worden doorgegeven. Het is een goed gevulde soep, boordevol groentes. Er zit geen vermicelli of aardappel in. Als je dit wel toevoegd wordt de soep een echte goed vullende maaltijdsoep.

.
Naam Boeren groentesoep
Moeilijkheid makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 40 minuten
Vegetarisch Nee, maar door gehaktballetjes niet toe te voegen wel

Ingrediënten voor 1 liter boerengroentesoep

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Wortel ongeveer 200 gram
Bloemkool ongeveer 200 gram
Sperziebonen 100 gram
Bladselderij ongeveer 3 à 5 takjes
Bouillon (vleesbouillon) genoeg voor 1 liter soep
Gehaktballetjes 200 gram
.

Bereiding boerengroentesoep

  1. Was alle groenten en snij ze in stukjes
  2. Breng 800 milliliter water aan de kook met de bouillon
  3. Voeg de sperziebonen en de gehaktballetjes toe aan het water
  4. Laat dit 5 minuten doorkoken
  5. Voeg de andere groenten toe
  6. Laat nog ongeveer 10 minuten doorkoken
  7. Voilà! Boerengroentesoep

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Pittige bloemkoolsoep |