Boerengroentesoep is een soep volgens oud Hollands recept. Ook nu wordt het nog veel gemaakt aan de hand van recepten die van moeder op dochter worden doorgegeven. Het is een goed gevulde soep, boordevol groentes. Er zit geen vermicelli of aardappel in. Als je dit wel toevoegd wordt de soep een echte goed vullende maaltijdsoep.
.
Naam |
Boeren groentesoep |
Moeilijkheid |
makkelijk |
Voorbereidingstijd |
10 minuten |
Kooktijd |
30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur |
40 minuten |
Vegetarisch |
Nee, maar door gehaktballetjes niet toe te voegen wel |
Ingrediënten voor 1 liter boerengroentesoep
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Wortel |
ongeveer 200 gram |
Bloemkool |
ongeveer 200 gram |
Sperziebonen |
100 gram |
Bladselderij |
ongeveer 3 à 5 takjes |
Bouillon (vleesbouillon) |
genoeg voor 1 liter soep |
Gehaktballetjes |
200 gram |
.
Bereiding boerengroentesoep
- Was alle groenten en snij ze in stukjes
- Breng 800 milliliter water aan de kook met de bouillon
- Voeg de sperziebonen en de gehaktballetjes toe aan het water
- Laat dit 5 minuten doorkoken
- Voeg de andere groenten toe
- Laat nog ongeveer 10 minuten doorkoken
- Voilà! Boerengroentesoep
Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Pittige bloemkoolsoep |