Pittige bloemkoolsoep is een goed gevulde, pittige soep. Je kan hem eten als maaltijdsoep, of als voorgerecht voor een lichte maaltijd.
Naam | Pittige bloemkoolsoep |
Moeilijkheid | makkelijk |
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 30 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 50 minuten |
Vegetarisch | Nee, maar door geen kip toe te voegen wel |
Ingrediënten voor pittige bloemkoolsoep
Genoeg voor ongeveer een liter soep.
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Wortel | ongeveer 50 gram |
Bloemkool | ongeveer 350 gram |
Ui | 1 kleine ui / 50 gram |
Olijfolie | 2 eetlepels |
Gemalen korianderzaad (ketoembar) | 1 volle theelepel |
Cayennepeper (poeder) | 1 volle theelepel |
Gemalen komijnzaad (djinten) | 1 volle theelepel |
Gemalen kurkuma (geelwortel / koenjit) | een halve theelepel |
Tomatenpuree | ongeveer 30 gram |
Kippenbouillon | genoeg voor 1 liter soep |
Kippenpoot zonder vel | ongeveer 250 gram |
Stap-voor-stap recept voor pittige bloemkoolsoep
- Was alle groenten en snij ze in stukjes
- Bak de wortel en de ui met een beetje olijfolie in een gewone pan
- Strooi alle kruiden over de wortel en ui
- Meng de tomatenpurree door het mengsel heen
- Giet de bouillion bij de pan in
- Voeg de kip toe
- Haal de kippenpoot er na 15 minuten weer uit
- Voeg de bloemkoolroosjes toe
- Snij de kip in kleine stukjes en voeg ze weer toe aan de soep
- Laat nog ongeveer 10 tot 15 minuten doorkoken
- Voilà! Pittige bloemkoolsoep!