Pompoensoep is lekkere soep voor in de herfst, als de pompoenen geoogst worden. Het is een vegetarische soep en erg geschikt als voorgerecht. Met wat brood erbij is het ook een geweldige lunchsoep. Je kan verschillende soorten eetbare pompoen gebruiken, bijvoorbeeld flespompoen of de kleine knaloranje Hokkaido pompoen.
Naam | Pompoensoep |
Moeilijkheid | makkelijk |
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 40 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 60 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Ingrediënten pompoensoep
Dit is voor 1,5 liter soep, dat zijn ongeveer 4 kommetjes.
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1,5 liter soep |
Pompoen | ongeveer een kilo |
Rode ui | 2 stuks |
Bloem | 2 eetlepels |
Olijfolie of boter | 2 eetlepels of een klontje (30 gram) |
Witte wijn | 1 glas |
Bouillonblokje | 1 stuk (genoeg voor 1 liter) |
Geraspte Parmezaanse kaas | 90 gram |
Ongeklopte slagroom of kookroom | 100 ml |
Peper | Naar smaak |
Zout | Naar smaak |
Bereiding
- Snij de pompoen en ui in kleine stukjes
- Doe de boter of olijfolie in een soeppan met platte bodem en bak de ui en pompoen (ong. 1o min.)
- Voeg de witte wijn toe en laat enkele minuutjes doorkoken
- Los het bouillonblokje op in een liter water en voeg dit toe
- Laat dit 20 minuten koken
- Giet de soep in een blender of gebruik een staafblender om de soep fijn te hakken
- Voeg de bloem toe, eerst aanmaken met wat water voorkomt klontjes
- Voeg de room toe
- Voeg zout en peper toe naar smaak
- Voeg een heel klein beetje Parmezaanse kaas toe
- Laat nog 10 minuutjes doorkoken
- Serveer de soep met een dot Parmezaanse kaas er op, of zet de geraspte kaas ook op tafel
- Voilà! Pompoensoep!