pompoensoep

Pompoensoep is lekkere soep voor in de herfst, als de pompoenen geoogst worden. Het is een vegetarische soep en erg geschikt als voorgerecht. Met wat brood erbij is het ook een geweldige lunchsoep. Je kan verschillende soorten eetbare pompoen gebruiken, bijvoorbeeld flespompoen of de kleine knaloranje Hokkaido pompoen.

.
Naam Pompoensoep
Moeilijkheid makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 60 minuten
Vegetarisch Ja

Ingrediënten pompoensoep

Dit is voor 1,5 liter soep, dat zijn ongeveer 4 kommetjes.

Ingrediënten Hoeveelheid voor 1,5 liter soep
Pompoen ongeveer een kilo
Rode ui 2 stuks
Bloem 2 eetlepels
Olijfolie of boter 2 eetlepels of een klontje (30 gram)
Witte wijn 1 glas
Bouillonblokje 1 stuk (genoeg voor 1 liter)
Geraspte Parmezaanse kaas 90 gram
Ongeklopte slagroom of kookroom 100 ml
Peper Naar smaak
Zout Naar smaak
.

Bereiding

  1. Snij de pompoen en ui in kleine stukjes
  2. Doe de boter of olijfolie in een soeppan met platte bodem en bak de ui en pompoen (ong. 1o min.)
  3. Voeg de witte wijn toe en laat enkele minuutjes doorkoken
  4. Los het bouillonblokje op in een liter water en voeg dit toe
  5. Laat dit 20 minuten koken
  6. Giet de soep in een blender of gebruik een staafblender om de soep fijn te hakken
  7. Voeg de bloem toe, eerst aanmaken met wat water voorkomt klontjes
  8. Voeg de room toe
  9. Voeg zout en peper toe naar smaak
  10. Voeg een heel klein beetje Parmezaanse kaas toe
  11. Laat nog 10 minuutjes doorkoken
  12. Serveer de soep met een dot Parmezaanse kaas er op, of zet de geraspte kaas ook op tafel
  13. Voilà! Pompoensoep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Colombiaanse ajiaco | Wortelsoep