Dit soeprecept is belachelijk gemakkelijk. Het is een simpele soep met weinig ingrediënten en een korte bereidingstijd, maar toch een heerlijk resultaat. Het is wat zoet van smaak waardoor kinderen het ook lekker vinden terwijl ze toch een enorme dosis groente binnen krijgen. Het bevat ook veel vezels doordat de soep niet gezeefd is. Met de blender worden de zoete oranje puntpaprika’s klein gemaakt zodat er geen grote stukjes meer in zitten.
Zelf eet ik deze soep vaak als lunchsoepje met een stukje brood erbij. Ik haal puntpaprika’s altijd bij de groenteboer op de hoek. Lekker makkelijk en lokaal! Je kan in deze soep ook rode puntpaprika’s of zelfs gewone rode paprika’s toevoegen.
Naam | Puntpaprika soep |
Moeilijkheid | Heel simpel |
Voorbereidingstijd | 10 minuten |
Kooktijd | 20 (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 30 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Je hebt een blender of staafmixer nodig voor deze soep. Ik gebruik zelf voor deze paprikasoep een blender en versnipper de paprika’s rauw.
Ingrediënten zoete puntpaprikasoep
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Oranje puntpaprika’s | ongeveer 800 gram |
Chilipoeder | naar smaak |
Zout | naar smaak |
Peper | naar smaak |
Geraspte kaas | handjevol |
Suiker | een halve eetlepel |
Bereiding van de paprikasoep
- Snij de oranje puntpaprika’s in grove stroken en haal de zaadjes er uit
- Gooi de paprika in een blender met 1 kop water (ongeveer 250 ml)
- Blend de paprika tot hele kleine stukjes
- Giet de paprika in een pan
- Voeg wat water toe als het te dik is
- Kook dit ongeveer 20 minuten op hoog vuur onder constant roeren
- Voeg de suiker toe
- Voeg zout, peper en chilipoeder toe
- Roer goed door en zet het vuur uit
- Serveer in kommen en strooi een laag kaas over de soep
- Voilà! Puntpaprikasoep!
Dit is een soep die zowel geschikt is als maaltijdsoep met stokbrood, of als vegetarisch voorafje.