Wortelsoep is een heerlijke volle soep die gemaakt wordt met zeer weinig ingrediënten. Lekker makkelijk! Je hebt wel een blender nodig om deze soep tot een succes te maken. Wortelsoep bevat heel veel groente en is vegetarisch.
Naam | Wortelsoep |
Moeilijkheid | Makkelijk (als je een blender hebt!) |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 40 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 55 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Ingrediënten voor wortelsoep
Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor iets meer dan 1 liter wortelsoep. Je hebt ook een blender of staafmixer nodig.
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Bospeen | ongeveer 500 gram |
Rode ui | 4 stuks |
Knoflook | één teentje |
Geraspte Parmezaanse kaas | 60 gram |
Olie of boter | Beetje, ongeveer 30 gram. |
Peper | Naar smaak |
Zout | Naar smaak |
Optioneel: crème fraîche | 1 schepje per soepkom |
Bereiding van wortelsoep
- Snij de wortel en de ui in hele kleine stukjes
- Snij de knoflook in kleine stukjes
- Doe de olie of boter in een soeppan en bak hierin de wortel en ui
- Als de ui glazig is, voeg 750 ml water toe.
- Blijf roeren en breng het water aan de kook
- Na 20 minuten koken zet je het vuur uit en giet je de soep in de kan van een blender
- Vermaal de soep tot een gladde massa in de blender
- Giet de soep terug in de pan en breng weer aan de kook
- Voeg peper en zout toe naar smaak
- Voeg water toe om de juiste vloeibaarheid van de soep te krijgen
- Strooi de geraspte kaas over de soep nadat je het in kommetjes hebt geschept.
- Voilà! Wortelsoep!
Je kan nadat je de kaas over de soep hebt gedaan ook nog een beetje crème fraîche en wat blaadjes peterselie toevoegen om het er extra lekker uit te laten zien.