Deze kippensoep bevat veel grove stukken groente, prei en ui, en is een heerlijke volle maaltijdsoep.
Naam |
Boerenkippensoep met prei |
Moeilijkheid |
Makkelijk |
Voorbereidingstijd |
15 minuten |
Kooktijd |
40 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur |
55 minuten |
Vegetarisch |
Nee, maar deze soep is ook lekker zonder kip |
Ingrediënten voor boerenkippensoep
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Kippenvlees |
ongeveer 250 gram |
Prei |
ongeveer 700 gram |
Ui |
één grote |
Aardappelen |
ongeveer 300 gram |
Tijm |
één eetlepel |
Grove mosterd |
één eetlepel |
Slagroom |
125 ml |
Kippenbouillion |
één blokje |
Boter |
30 gram |
Bereiding
- Snij de kip, aardappel, prei en ui in kleine stukjes
- Bak de stukjes kip en ui in de boter in een koekenpan
- Breng 800 ml water aan de kook in de soeppan en kook de stukjes aardappel daarin
- Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en voeg het bouillonblokje toe
- Voeg de prei toe aan de soep
- Voeg de mosterd en tijm toe
- Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken
- Voeg de kip en ui toe
- Laat nog zo’n 10 minuten heel zachtjes doorkoken
- Voeg de slagroom toe, en voeg peper en zout toe naar smaak
- Voilà! Boerenkippensoep!
Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Simpele kippensoep |