Heerlijke Italiaanse tomatensoep! Naar origineel Italiaans recept. Het is makkelijk te maken en is heerlijk als voorafje of lunch.
Naam | Italiaanse tomatensoep |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Kooktijd | 50 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 110 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Tomaten | ongeveer 750 gram |
Ui | twee stuks |
Knoflook | twee teentjes |
Tijm | drie verse takjes |
Basilicum | ongeveer 50 gram (vers) |
Peper | naar smaak |
Zout | naar smaak |
Suiker | één theelepel |
Olijfolie | twee eetlepels |
Bereiding
- Snij de ui, knoflook en basilicum in hele kleine stukjes
- Snij de tomaten in 4 stukken
- Verhit een soeppan met een beetje olijfolie
- Bak hierin de ui en de knoflook
- Voeg een beetje water toe, ongeveer 100 ml
- Voeg de tomaten, basilicum, suiker en tijm toe
- Laat het ongeveer 15 minuten koken met de deksel van de pan
- Laat de soep afkoelen totdat je ermee kan werken
- Haal de soep door de blender zodat alle stukjes eruit zijn, je kan het beste steeds kleine hoeveelheden per keer vermalen
- Verwijder eventueel de velletjes en pitjes van de tomaat uit de soep door het te zeven
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Verwarm de soep weer voor het opdienen
- Voilà! Italiaanse tomatensoep!