Heerlijke Italiaanse tomatensoep! Naar origineel Italiaans recept. Het is makkelijk te maken en is heerlijk als voorafje of lunch.

italiaanse-tomatensoep

.
Naam Italiaanse tomatensoep
Moeilijkheid Medium
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 50 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 110 minuten
Vegetarisch Ja
.
Ingrediënten
Hoeveelheid voor 1 liter soep
Tomaten ongeveer 750 gram
Ui twee stuks
Knoflook twee teentjes
Tijm drie verse takjes
Basilicum ongeveer 50 gram (vers)
Peper naar smaak
Zout naar smaak
Suiker één theelepel
Olijfolie twee eetlepels
.

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook en basilicum in hele kleine stukjes
  2. Snij de tomaten in 4 stukken
  3. Verhit een soeppan met een beetje olijfolie
  4. Bak hierin de ui en de knoflook
  5. Voeg een beetje water toe, ongeveer 100 ml
  6. Voeg de tomaten, basilicum, suiker en tijm toe
  7. Laat het ongeveer 15 minuten koken met de deksel van de pan
  8. Laat de soep afkoelen totdat je ermee kan werken
  9. Haal de soep door de blender zodat alle stukjes eruit zijn, je kan het beste steeds kleine hoeveelheden per keer vermalen
  10. Verwijder eventueel de velletjes en pitjes van de tomaat uit de soep door het te zeven
  11. Voeg naar smaak peper en zout toe
  12. Verwarm de soep weer voor het opdienen
  13. Voilà! Italiaanse tomatensoep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: Romige tomatensoep |