Deze heerlijke romige tomatensoep staat in een wip op tafel! Het is lekker als voorgerecht. Dit is echt een van de eenvoudigste soepen om te maken, maar alsnog erg lekker! Soms hoeft iets niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te zijn. Deze tomatensoep doet het perfect als voorgerecht voor een vleesgerecht, iets uit de Franse keuken of een noodle gerecht.
Een heerlijk simpel recept voor het maken van tomatensoep. Geen gedoe met blikken, pakken of mixjes maar gewoon lekker zelf koken. De stap voor stap uitleg maakt het eenvoudig.
Naam van de soep | Romige tomatensoep |
Moeilijkheid | Makkelijk |
Voorbereidingstijd | 5 minuten |
Kooktijd | 20 minuten (incl. water laten koken) |
Totale bereidingsduur | 25 minuten |
Vegetarisch | Ja |
Ingrediëntenlijstje voor zelfgemaakte romige tomatensoep
Ingrediënten |
Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Tomatenpuree | ongeveer 500 gram |
Verse basilicum | ongeveer 20 gram |
Crème fraîche | 125 gram |
Runder- of groentebouillon (blokjes of zelfgemaakt) | 1 blokje (genoeg voor 1 liter) |
Peper en zout | naar smaak |
Italiaanse kruidenmix | ongeveer 1 theelepel |
Bereiding van de romige tomatensoep
- Verwarm 500 ml water in een soeppan
- Voeg de tomatenpuree toe aan het water
- Roer dit goed door en laat koken zonder deksel
- Voeg na ongeveer 10 minuten de crème fraîche toe
- Roer dit goed door maar laat niet meer koken
- Voeg de theelepel Italiaanse kruidenmix toe
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Snij de basilicum in kleine reepjes
- Schep de soep in kommen en garneer dit met fijngehakte basilicumblaadjes
- Voilà! Romige tomatensoep!