goulash-soep

Goulashsoep is een heerlijke goed gevulde maaltijdsoep. Het wordt gemaakte met soepvlees, aardappels, paprika, ui, knoflook, tomaten en lekker veel kruiden. De soep blijft lekker lang doorkoken zodat de smaak van de ingrediënten goed naar voren komt. Je kan deze soep ook makkelijk een dag eerder maken en op een koude plek bewaren. Je hoeft de goulashsoep dan alleen nog op te warmen.

Naam Goulash soep
Moeilijkheid Makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 180 minuten (incl. water laten koken)
Totale bereidingsduur 200 minuten
Vegetarisch Nee

Ingrediënten voor 2 liter goulashsoep

Ingrediënten Hoeveelheid voor 2 liter soep
Soepvlees ongeveer 300 gram
Aardappelen twee grote aardappelen
Ui drie stuks
Bloem twee eetlepels
Rode paprika twee stuks
Knoflook twee tenen
Tomatenpuree ongeveer 70 gram
Rundvleesbouillion twee tabletten
Paprikapoeder één theelepel
Peper naar smaak
Bloem 2 eetlepels
Boter 25 gram (een klontje)
Zout naar smaak

Bereiding van goulashsoep

  1. Snij de ui, paprika, knoflook en aardappel in kleine stukjes. Als het vlees nog niet in stukjes is moet je deze ook in blokjes snijden.
  2. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout
  3. Doe de boter in een soeppan en bak hierin het vlees bruin
  4. Bak de paprika, ui en knoflook mee voor ongeveer 5 minuten
  5. Los de bouillontabletten op in 1,5 liter water
  6. Voeg de bouillon, de tomatenpuree, de bloem en het paprikapoeder toe
  7. Laat de soep op laag vuur voor ongeveer 2 uur koken
  8. Voeg de blokjes aardappel toe
  9. Laat dit nog eens 30 minuten doorkoken
  10. Voilà! Goulashsoep!

Misschien ook een ander lekker recept voor jou?
Bekijk het recept voor: | Ossenstaartsoep