Deze linzensoep is een soep volgens oud Turks recept. Hij is lekker vol met groente en linzen en is vegetarisch. Echt een goede maaltijdsoep. De Turkse naam voor deze soep is mercimek corbasi.
Naam | Rode linzensoep / mercimek corbasi |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 50 minuten |
Totale bereidingsduur | 65 minuten |
Vegetarisch | Ja |
.
Ingrediënten | Hoeveelheid voor 1 liter soep |
Rode linzen (droog) | ongeveer 175 gram |
Aardappels | 2 middelgrote |
Ui | één grote |
Wortel | één |
Paprikapoeder | 4 theelepels |
Gemalen Komijnzaad | 4 theelepels |
Knoflook | twee tenen |
Bouillonblokje groente of kruiden | één, voor 1 liter |
Boter | één klont |
Tomatenpuree | twee eetlepels |
Zout | naar smaak |
Olijfolie | klein beetje voor het bakken |
De kooktijd wordt veel korter als je linzen uit blik toevoegt. Kook de soep dan 30 minuten in plaats van 50 minuten.
Bereiding
- Snij de ui, knoflook, wortel en aardappels in kleine stukjes
- Fruit de ui in de olie tot het glazig is
- Bak de knoflook mee
- Voeg een liter heet water toe
- Voeg de linzen, wortel, het bouillonblokje en paprikapoeder toe
- Neem een steelpan en bak hierin het komijnzaadpoeder op totdat het begint te ruiken
- Voeg dan de boter toe en de twee eetlepels tomatenpuree
- Laat het 1 minuut doorkoken onder flink roeren
- Voeg de inhoud van het steelpannetje toe aan de soep en roer goed door
- Pureer de soep met een staafmixer
- Voeg zout naar smaak toe
- Voilà! Rode linzensoep!