Rode linzensoep

rodelinzensoep

Deze linzensoep is een soep volgens oud Turks recept. Hij is lekker vol met groente en linzen en is vegetarisch. Echt een goede maaltijdsoep. De Turkse naam voor deze soep is mercimek corbasi.

Naam Rode linzensoep / mercimek corbasi
Moeilijkheid Medium
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale bereidingsduur 65 minuten
Vegetarisch Ja
.
Ingrediënten Hoeveelheid voor 1 liter soep
Rode linzen (droog) ongeveer 175 gram
Aardappels 2 middelgrote
Ui één grote
Wortel één
Paprikapoeder 4 theelepels
Gemalen Komijnzaad 4 theelepels
Knoflook twee tenen
Bouillonblokje groente of kruiden één, voor 1 liter
Boter één klont
Tomatenpuree twee eetlepels
Zout naar smaak
Olijfolie klein beetje voor het bakken
De kooktijd wordt veel korter als je linzen uit blik toevoegt. Kook de soep dan 30 minuten in plaats van 50 minuten.

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook, wortel en aardappels in kleine stukjes
  2. Fruit de ui in de olie tot het glazig is
  3. Bak de knoflook mee
  4. Voeg een liter heet water toe
  5. Voeg de linzen, wortel, het bouillonblokje en paprikapoeder toe
  6. Neem een steelpan en bak hierin het komijnzaadpoeder op totdat het begint te ruiken
  7. Voeg dan de boter toe en de twee eetlepels tomatenpuree
  8. Laat het 1 minuut doorkoken onder flink roeren
  9. Voeg de inhoud van het steelpannetje toe aan de soep en roer goed door
  10. Pureer de soep met een staafmixer
  11. Voeg zout naar smaak toe
  12. Voilà! Rode linzensoep!