Heerlijk, bospaddenstoelen! Deze soep is echt wat bijzonders door de 4 soorten paddenstoelen die er in verwerkt zijn. Het is echt een lekkere soep voor de herfst. Het is ook redelijk makkelijk te maken, zolang je er maar goed bij blijft roeren.
Deze soep bevat weinig vet en is vegetarisch als je daarvoor de juiste bouillon gebruikt.
Naam | Bospaddenstoelensoep |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 25 minuten |
Totale bereidingsduur | 40 minuten |
Vegetarisch | Nee, maar wel als je de bouillon vervangt voor groentebouillon |
Ingrediënten voor 1 liter bospaddestoelensoep
- 75 gram van elke van de volgende paddestoelen:
- kastanjechampignons
- shiitake
- oesterzwammen
- cantharellen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes peterselie
- Bosje bieslook (garnering)
- Peper en zout naar smaak
- 50 gram roomboter
- 50 gram tarwebloem
- Beetje halfvolle melk
- 125 ml crème fraîche
- 2 runderbouillon tabletten
Bereiding van bospaddestoelensoep
Deze soep is niet al te moeilijk, alleen het kan soms lastig zijn om met de bloem een egaal mengsel te krijgen. Dat vergt wat oefening en vooral veel blijven roeren.
- Borstel de paddenstoelen goed schoon
- Snij de paddenstoelen, ui en knoflook in kleine stukjes
- Snij de peterselie in hele kleine stukjes
- Smelt de boter in een soeppan
- Bak de ui en knoflook hierin
- Blijf goed roeren en voeg de bloem toe
- Laat dit even goed garen, blijf roeren
- Voeg 1 liter heet water toe en de twee bouillonblokjes
- Roer er een scheutje melk door en de crème fraîche
- Voeg de paddenstoelen en peterselie toe
- Laat dit 15 minuten doorkoken
- Voeg zout en peper toe naar smaak
- Doe de soep in kommen en garneer met kleine stukjes bieslook
- Voilà! Zelfgemaakte bospaddenstoelensoep!