Thaise kippensoep

thaise-kippensoep

Dit is een lekker pittige soep uit Thailand met kip, champignons en mihoen noodles. Een echte maaltijdsoep vol gezonde ingrediënten. Voor de kip kan je kiezen tussen kipfilet of kip met bot. Voor soep hou ik zelf meer van kip met bot, zoals kippenvleugels, kippenpoten of zelfs een halve kip, want dat geeft meer smaak af aan de soep. Kipfilet is wel een stuk gemakkelijker en ook sneller klaar. Ik laat het aan jou over!

Omdat ik altijd een weekplanning maak voor het eten, weet ik precies wat ik nodig heb. In plaats van naar de supermarkt te gaan, bestel ik mijn boodschappen op AH.nl en haal het dan op bij een Pick Up Point dichtbij. Je zou het ook eens moeten uittesten, wie weet wil je nooit meer terug!

Naam Thaise kippensoep
Moeilijkheid Medium
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale bereidingsduur ongeveer 45 minuten
Vegetarisch Nee

Ingrediënten voor Thaise kippensoep

Dit geeft ongeveer 1,5 liter soep.

  • 2 rode pepers
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 klein sjalotje of uitje
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 bosje paksoi
  • 2 eetlepels arachideolie, kokosolie of olijfolie
  • Blokje kippenbouillon voor 1 liter
  • 300 gram kipfilet of 500 gram kippenvlees met bot zoals kippenvleugeltjes
  • theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel kurkuma (geelwortel) poeder
  • halve theelepel komijn (gemalen)
  • 125 gram mihoen noodles
  • Zout naar smaak

Als je niet zo van pittig houdt of een van de eters kan er niet tegen, koop dan ook wat kokosroom of crème fraîche om erdoor te doen.

Recept voor Thaise kippensoep

Volg dit recept stap voor stap en je hebt zo een heerlijke Thaise soep op tafel staan!

  1. Snij de pepertjes door de helft en verwijder de zaden
  2. Snij de pepertjes, de sjalot en de knoflook in kleine stukjes
  3. Snij de champignons in plakjes en de paksoi in reepjes
  4. Snij de kipfilet in stukken, als je voor de kip met bot gekozen hebt mag je die zo laten
  5. Verhit de olie in een pan met dikke bodem of een soeppan
  6. Bak de pepertjes, knoflook en de ui hierin en bak 2 minuten
  7. Voeg de champignons en paksoi toe en bak nogmaals 2 minuten
  8. Als je kipfilet gekozen heb, voeg die dan nu toe
  9. Voeg 1 liter water, het bouillonblokje en de specerijen toe
  10. Als je kip met bot gebruikt, voeg die dan nu toe
  11. Laat ongeveer 20 minuten koken
  12. Als je kip met bot gebruikt hebt, haal deze dan uit de pan en trek het vlees met twee vorken van het bot. Doe het vlees weer terug in de pan. Laat dit nog 10 minuten doorkoken.
  13. Voeg de mihoen noodles toe en laat nog 4 minuten koken
  14. Verdeel de soep over kommen
  15. Voilà! Thaise kippensoep!

Is de soep te pittig geworden? Voeg dan wat kokosroom of crème fraîche toe.