Deze lekkere vissoep doet je denken aan je vakantie in Griekenland of Spanje. Met kabeljauwfilet uit de diepvries hoef je ook niet bang te zijn dat je de vis schoon hoeft te maken. Gewoon lekker koken, met verse groenten erbij.
Deze soep is lekker met een stokbroodje erbij en maakt dan een mooie maaltijd.
Naam | Vissoep met kabeljauw |
Moeilijkheid | Medium |
Voorbereidingstijd | 15 minuten |
Kooktijd | 30 minuten |
Totale bereidingsduur | 45 minuten |
Vegetarisch | Nee |
Ingrediënten van vissoep met kabeljauw
- 250 gram wortelen of winterpeen
- 1 grote prei
- 2 eetlepels olijfolie
- Eén kruimige aardappel
- Blokje visbouillon voor 1 liter
- klein blikje tomatenpuree
- Ongeveer 10 gram gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 gram diepvries kabeljauwfilet
- peper en zout naar smaak
Bereiding van de vissoep
- Haal de kabeljauw uit de diepvries. Je kan het bevroren gebruiken maar het gaat sneller als je het al ontdooit hebt.
- Snij de wortels in blokjes en de prei in ringen, was ze goed
- Snij de kabeljauwfilet in stukken
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de wortels en de prei hier even in
- Voeg hieraan 1 liter water toe, samen met het bouillonblokje, tomatenpuree, kruiden en de helft van de stukjes kabeljauwfilet
- Laat dit 15 minuten rustig koken
- Draai het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer
- Zet de soep weer terug op het vuur
- Voeg de rest van de kabeljauw toe
- Laat nog 15 minuten doorkoken
- Serveer de soep in kommen
- Voilà! Vissoep met kabeljauw!